Der kommer vanskelige hårnåle-sving til os alle og når vi befinder os der, kommer vi potentielt mere ud af balance.

At være ude af balance er udfordrende, en ufrivillig tilstand. En som vi gerne vil væk fra, men ikke formår at slippe ud af. Et rigtig godt eksempel er eksaminer, der hvor mange af os vil præstere godt og frygter at fejle. Vi kan ikke slippe væk, vi kan kun komme igennem det. Paradoksalt nok er det også i konkret frygt, at vi har det største potentiale for at udvikle os og opbygge indre styrke.

Frygten er blevet et “rum” jeg bevidst vælger at træde ind i. Noget jeg jævnligt opsøger, når jeg tænker “Det tør jeg ikke!”. Det udvikler mig, både som menneske og som behandler. Det er blevet en praksis og et fristed, hvor jeg kan øve mig i at risikere, i at turde, i at fejle og i at sejre.

Der har været en del ufrivillige hårnåle-sving i mit liv. Selvom de har været med til at gøre mig stærk, var de i mange år ledsaget af en manglende selvforståelse. For mig lidt af en farlig cocktail, fordi det gjorde mig hård på overfladen og mere skrøbelig inde i.

Når jeg i dag opsøger de frivillige hårnåle-sving er det fordi, de stadig klæder mig på til livet. Under kontrollerede forhold hvor jeg kan udfordre min sårbarhed, i en tryg og selvvalgt ramme. Selvfølgelig griber frygten også ud efter mig der, mit hoved vil gerne fortælle de farlige historier. Jeg ser historien for det den er og går, langt de fleste gange, videre på trods.

Denne praksis er ikke noget, der får al frygt til at forsvinde. Den giver mig blot muligheden for, at jeg kan lære min frygt at kende. Og igennem den nu 4 år lange praksis, er jeg “blødt mere og mere op”, har fundet en dybere ro og en helt anden bund i mig selv – og dermed også fået mere balance i mit liv?